fredag 13 september 2013

Nystart och Studiebesök

Sommaren är slut och hösten har tagit vid. Uppdateringarna här på bloggen har varit få under sommaren eftersom det har hänt en hel del på personalfronten. Tyvärr slutar Andreas Bertils här på SFI för att fortsätta med nya äventyr på gymnasiet. Vi önskar honom lycka till och att han inte ska sakna oss alltför mycket. Vid rodret i Norsjö har Sandra Karlsson kommit tillbaka efter en turné på gymnasiet och Elisabet Carlsson fortsätter på Andreas tjänst.
I Bastuträsk har Elna gått i pension och vi önskar henne all lycka med det. Istället för Elna har Lars Flodin fått ta över äran att undervisa eleverna i Bastu. Vi har en spännande höst framför oss.

September har bjudit på ett fantastiskt väder så vi beslutade att ta oss ut på studiebesök innan snön faller. Den 12:e september bordade vi en buss på lärcentrat klockan åtta och begav oss till Svansele. Där fick vi ett varmt och hjärtligt mottagande av Torbjörn Holmlund. Vi fick se en film om Vildmarksutställningen för att sedan promenera runt och titta på alla djuren. Både elever och lärare tyckte det var en fantastisk anläggning och vi fick även chans att prata med Torbjörn som besvarade våra frågor. När vi kände oss nöjda åkte vi vidare till Café Ångloket där vi åt medhavd matsäck. Solen sken så vi satt ute och njöt av värmen. Några av eleverna hann även med att fynda på ICA Björks. Turen fortsatte sedan till Hebbersfors och där fick vi åter ett varmt och hjärtligt mottagande av bonden Mikael och hans dotter Maja. Mikael är mjölkbonde och har ca 300 djur. Eleverna ställde många frågor och vi fick se både mjölkrobotar och nyfödda små kalvar. Vi satte oss sedan i bussen för att åka hem. På hemvägen hann vi se både Elisabets hus och en älg som förskräckt sprang framför bussen och hoppade in i skogsdiket. Eleverna hoppade av trötta men nöjda först i Bastuträsk och sedan Norsjö. Vi har haft en kanondag.
(Fler bilder kommer när rätt sladd är hittad)


Senait, Abrehet, Letislasse och Freweiny njuter framför brasan i Svansele.

Torbjörn svarar på frågor och berättar.


Teklu fyndade en slips och bröstnäsduk på Björks i Kusfors.

Mohamed fördrev den långa bussturen med att lyssna på musik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar